/ Hos oss i stan /

Sittplats


Vad är det som gör ett rum mysigt? Passar på att botanisera bland min mammas inredningsböcker och förkovrar mig i en bok som avhandlar just detta. Vad är det som gör att vi uppfattar ett rum som vackert. Enligt boken - och jag lär återkomma till den en hel del - gillar det mänskliga ögat saker med en tydlig form. Något det känner igen och som "makes sense". Det som i brittiska inredningsmagasin kallas för "Focal Point". Ett rum med för lågt tak gör oss instängda och för högt kan ge en svävande känsla. Det här rummet har en sakral känsla med sitt snedställda tak. Alldeles lagom högt. Här sitter man gärna - och länge. Och Hobbit, som vi kallar vår son, han kryper gärna in under bordet. Ett perfekt rum i rummet. 

Minns själv hur jag och mina syskon byggde kojor under bord. Och flyttade in kuddar och fluff för att kunna ligga därunder och läsa böcker. Och det är kul att se att min son gör likadant. 

Det här är ett inlägg på tema #sittplats till decorlifes veckoutmaning. Gå in på www.decorlife.se för att se fler blogginlägg på temat