/ Inspiration: stiliga hem /

Slowdecoration


Jag klurar en hel del på inredningsprojekt här hemma just nu. Det ena handlar om en arbetshörna jag vill få till i vardagsrummet och den andra är vårt sovrum. Jag vrider och vänder på olika ideer. Får ett ryck och bestämmer mig för en grej, genomför den och klurar sedan på nästa steg. 
 
Det är förstås inte så man ska göra. Och när vi köpte vårt torp gjorde jag på det rätta sättet. Tänkte ut funktion, färgskalor och gjorde moodboards. Och så körde vi på det. Snyggt och helhetsmässigt blev det. Och jag slås alltid av det när jag kommer dit. Där syns den röda tråden så tydligt. Men här hemma funkar inte det. Här är det #slowdecoration som gäller. Jag startade en tagg på instagram och det ledde till en härlig samling klokskaper och tolkningar. 
 
I vårt hem  blandas nytt, nött och nått. Här är det arvegods och reliker från två olika människor liv före livet tillsammans. Det finns saker maken älskar som jag inte gillar och vice versa. De måste få vara där. Sakta men säkert fogas de ihop med nya ringar av vi. Det här är vårt hem. Med obegränsade resurser hade vi kanske fått klart våra båda hem tidigare, men jag är faktiskt inte säker på det. Vissa ideer har behövt växa fram. Vi har också flyttat runt på funktionerna. Matsalen tillexempel och sovrumet. Vissa ideer har kommit och gått. Och andra har kommit tillbaka i en ny skepnad. 
I julas målade vi om sovrummet. Och nu ska vi köpa nya sängar, sänglampor, taklampor och någon väggdekoration. Kanske blir det någon bänk, en stol eller något annat. Jag funderar på sängavel och är helt upptagen av bilder med bäddade sängar. Jag funderar en hel del på hur jag vill ha det, egentligen. Vad är det som gör sovrummet mysigt. Här hos oss är sovrummet i slutet av tre rum i fil. Och oftast har vi alla dörrarna öppna. Då känns det också viktigt att allt hänger ihop. Så jag klurar ett tag till....
Foto: Alexander White