/ Inspiration: stiliga hem /

Still life

Vissa hem funkar på bild, men blir opersonliga och sterila i verkligheten. Medan tjusningen med andra hem inte fångas på bild, men upplevs i verkligheten. 
 
Det är inte varje dag som ett helt hus blir till salu i mina kvarter, men nu är det så. Och jag tror det är två år sedan jag såg den ute sist. Nu säljs den superfixad. Och det är nått, i allt detta nya som ändå tilltalar mig. Jag tror det är stilleben, eller still life som det heter på engelska. Så tänk in lite stök och addera lite personlighet till bilderna. Det finns nått där som ändå inspirerar.
Gillar den fina vikväggen bakom soffan, soffbordet och dekorationerna på. 
Fin tavla
Alexander white http://alexanderwhite.se/objekt/461799/
/ Arkitektur / Inspiration: stiliga hem /

Drömhus anno 1913


Lite lördagsgodis för inredningsroade. Jag är svag för den här typen av hus. Årsbarn med vår våning och med en utsikt som inte går av för hackor. Var så god och njut.

Fint hus med uppvuxen trädgård
Fin matsal med barockstolar
Kök med bardel
Trevlig utsikt
 
Foto: Skeppholmen fastighetsmäklare
/ Hos oss i stan /

Vändning


Ibland har livet tvära kast. För två veckor sedan hade jag två pigga föräldrar. Nu är de båda konvalecenta. De lever. Tack och lov. Pappa fick en stroke för två veckor sedan. En lindrigare och han kan röra sig och tala men har mist kraften i höger arm och i en rad självklara funktioner. Rehab hade precis kommit igång. Och så i förrgår ramlade mamma i träskorna och bröt ankeln rätt av och ligger nu på sjukhus och väntar på att svullnaden går ned så att hon kan opereras. 

Det är en stor omställning och det bästa i allt är att vi är så synkade och samkörda i familjen. Syskonolikheten som barn blir styrkan i den nya projektgruppen. Pappa kan inte värma mat eller bära sin tallrik och behöver tillsyn. Så på några minuter har vi fixat schema och intar olika roller. Inget gnäll eller tjiv. Ett sammansvetsat gäng av pragmatiska personer. Så om det blir lite långt mellan inläggen så vet ni varför.