/ Allmänt / Antikviteter /

#SAW14

Den här veckan är dedikerad till konst, närmare bestämt till Stockholm Art Week 2014 som pågår mellan 1-6  april. Ett av höjdpunkterna är Market Art Fair på fredag. Det är Nordens ledande mässa för nutida konst, där de främsta gallerierna visar upp sina förnämsta alster på Liljevalchs. 
 
Men konstveckan innehåller också en fotomässa, en nystartad konstboksmässa en gallerinatt och så en lång rad evenemang på konstinstitutioner, auktionshus, diskussionsforum och film. Kolla in programmet här.
 
- Stockholm är en fantastisk konststad och det är unikt att så många i den breda konstvärlden kan samarbeta för sätta Stockholm på kartan som en internationell konststad, säger Joanna Sundström som är initiativtagare och director på Stockholm Art Week
/ Arkitektur / Trädgård /

Herrgårdsgult

Det slog mig att det är färre som målar sina hus gula. Och kanske ännu färre som behåller de bruna detaljerna. Men fint är det. Fastnade för det och det stenlagda området framför huset. 

I vardagsrummet här står en stor svart flygel. Och jag erkänner villigt att det har en skön trivselfaktor. Det vill ju till att man kan spela - vilket jag inte kan. Men kan man är det fantastiskt att alltid kunna underhålla med vacker musik. 
Jag minns när jag i Köpenhamn delade lägenhet med en sopran. Vi bodde på en sidogata till Nyhavn. Hon hade en så vacker klang i rösten. Bad henne ofta att sjunga för mig. Vilken lyx. Så speciellt att få en privat konsert mitt i veckan. Det kunde pigga upp vilken trist tisdag som helst. Och kul hade vi. Hon var förövrigt från Island, halvdanska som jag, och när vi blev trötta av all danska pratade vi våra modersmål. Och vi förstod varandra bra ändå. Härliga tider. 
Foto: Hemnet
/ Inspiration: stiliga hem /

Nöt-crème

Det spelar ingen roll att jag sett grupp med iittala kiwilyktor hur många gånger som helst - och särskilt i kombination med cylindervas och liljor. Vissa saker gillar man och detta gillar jag. Fast jag undrar om inte dessa är en annan sorts lyktor. Men mest av allt gillar jag den bruna färgen på väggen. Nöt-crème. Ni vet krämen man spritsar på tårtan - eller direkt i munnen.
 
Jag bara älskar den här färgen - och helst i kombination med grått. En vinnare helt enkelt. Ur mitt perspektiv i alla fall. Och här gillar jag också kombon av det kantiga bordet och de fina thalya-stolarna. Och Taraxacus-lampan - en av mina favoriter.
 
Foto: Per Jansson fastighetsmäklare