/ Allmänt /

Roliga veckan

 

Så mycket kul jag har att se fram emot de närmaste veckorna. I nästa vecka drar Stockholm Design Week igång med Stockholm Furniture & Light Fair. Och så blir det Antikmässan följt av vintage-auktionerna på Auktionsverket och Bukowskis. Några av årets höjdpunkter samlade. Ni som följt mig vet att jag är väldigt förtjust i Fornasetti, och jag ser särskilt fram emot vernissagen som är i nästa vecka. Jag hoppas kunna bjuda på lite godbitar från några av mässorna.

Foto: Stockholmsmässan Carina Seth Andersson

/ Inspiration: stiliga hem /

In the hoods

Om jag skulle få lust att flytta till lite större skulle jag kunna tänka mig den här. Jag behöver inte ens byta soffa. För visst är det två Morgansoffor på bilden? Eller flytta särskilt långt. Men det vill jag faktiskt inte just nu. Och hemmet, det har jag minsann sett tidigare. Vet att jag fastnade för den härliga gröna målningen när jag såg den första gången.
 
Foto: Lagerlings
/ Uppåt väggarna / Veckans accessoar /

Molekyl

Det är inte bara jag som noterat den ökade mängden lampor med inspiration från kemi och rymden. Och särskilt svag är jag just nu för den italienske formgivaren Pietro Russos lampor (och  bokhyllor) som känns nyskapande och med hög hantverksgrad. Och moderna lampor i rum med stuckatur och så är bara hur snyggt som helst. Jag blir knäsvag. 
Yps lamp - Pietro Russo
Pietro Russo verkar i Milano och uppmärksammades en hel del under vårens Milano Design Week (Salone Internatzionale del Mobile). Han har tidigare arbetat för bland annat Piero Lissoni, men arbetar nu som frilans med skräddarsydda möbler. Alltså möbler för ett specifikt uppdrag till en specifik plats, snarare än på uppdrag av en fabrikant, helt i linje med de "gamla" italienska mästarna enligt Blogazine.
Scintilla lamp
 
Foto: Pietro Russo