/ Trädgård /

Gröna fingrar

När utomhustemperaturen går över fem plusgrader, fåglarna kvittrar på eftermiddagen och marken är snöfri. Då kliar det i de gröna fingrarna. Jag vill ut. Påta i jorden. Gräva. Se växterna få liv. Jag längtar till landet! Det gör maken med. Så nu till helgen bär det av. Jag tror aldrig att vi öppnat upp landet så här tidigt på året, men å andra sidan har det varit en ovanligt snöfattig vinter. 

Till saken hör att jag köpte vaniljfärgade och dubbla påskliljor när jag var i Amsterdam i höstas med min syster. Och jag längtar efter att få plantera dem och förhoppningsvis också se dem blomma snart.
 
När jag nu är inne på trädgårdsspåret, vill jag passa på att tipsa om en av mina favoritbloggar på området. Den drivs av den danske "havemanden" Claus Dalby som har en romantisk trädgård med ett överdåd man bara kan få på södra breddgrader. Hans trädgård är en riktig inspirationskälla och det är bloggen också. Här råder ingen minimalism, utan maximalism. Perfektion i färg- och formkombination. I Danmark är han känd för sitt tv-program och för sina trädgårdsböcker. Och på min önskelista står både trädgårdsbok och en tur till hans underbara "have". 
 
/ Hos oss i stan / Inspiration: stiliga hem /

Förändring

Här hemma hos oss blåser förändringarnas vindar. Vi har ett eget vindsförråd i vår våning. Oinredd sådan. Där förvarar vi krukor, julsaker, resväskor och verktyg. När vinden viner utomhus låter det som om någon bowlar på vinden. Första gången jag hörde ljudet blev jag ganska rädd. Men nu är det en del av charmen med huset. Vinden är visserligen rätt stor till ytan men saknar ståhöjd. Max 150 cm i ståhöjd. Brf har beslutat att isolera vinden. Och då vill vi passa på att lägga in golv och fixa väggarna.
 
Maken och jag har lekt med tanken att göra ett sovloft däruppe. Ganska länge. Nu när maken varit förkyld och sonen springer gatlopp mellan sitt rum, vårt rum o vardagsrummet (som ligger i fil) kan vi sakna avskildhet. På min att göra lista under helgen står: "göra ritningar". Vi hoppas kunna göra det befintliga takfönstret något större och förhoppningsvis kunna göra det till en fönsterkupa så att rumsligheten blir något bättre. Vår vind har en synlig tegelvägg på ena sidan och en murstock som delar av "rummet". Till fördelarna hör att vi har en riktig trappa och en avsats som är klädd med råspont. Så med ganska små medel hoppas vi kunna göra det till en mysig vrå.
 
Foto: Remodelista/Lloyd Hotel
/ Inspiration: stiliga hem /

Baljfåtöljer

Högt upp på min önskelista står ett par baljfåtöljer. Det har det gjort ganska länge. Och det lär de göra ett tag till framöver. Även om de alltid säljs på auktioner och hos handlare har jag inte riktigt hittat mina än. 

Tills dess fortsätter jag att samla inspiration på miljöer med baljfåtöljer. Som här. Här i helgen väntar vi mormor och morfar som kommit hem från Spanien. Och ikväll ska vi bort på middag. 

Maken och sonen är båda småförkylda och jag hoppas slippa att bli smittad. Ska strax i väg på bodypump-pass och så blir det nog semlor i eftermiddag. Önskar dig en trevlig helg.

Foto: Walles och Walles