/ Inspiration: stiliga hem /

Stjärnbad

Som ett rymdskepp tronar badkaret i den här lägenheten. Och när mörkret lägger sig måste det kännas helt magiskt med en egen stjärnhimmel i taket och att kunna ligga i badet och blicka ut över takåsarna. Jag har alltid drömt om att ha en stjärnhimmel i sovrummet. Ett tak fyllt av små små spotar på mörkblå botten och det är kul att se någon annan realisera den. 
Den här lägenheten har en hel del fyndiga lösningar och härliga utrymmen. Som att klädkammare, sov- och -badrum hänger ihop. 
Och den fina vitrinen vid fönstret för smycken.
Och rejält med skoförvaring i dolda skåp
Kanske lite väl svart för min smak, men fint att ha en genomgående ton. 
Och inbyggd förvaring 
Foto: Per Jansson fastighetsmäklare
http://www.perjansson.se/hem-till-salu/dalagatan-78a-stockholm
/ Inspiration: stiliga hem /

The Apartment

Nä, jag bara måste visa bilderna på min blogg också.  The Apartment i Köpenhamn har nämligen en utställning av Ilse Crawford till och med den 2 november. Gissa om jag vill åka. Jag gillar hennes eklektiska stil som känns så ombonad och personlig. Hon har en färgpalett som tilltalar mig även om jag kanske själv drar åt det mer klassiska. Här är en sneakpeek för den som vill spana. 


/ Veckans accessoar /

Ilses randiga

Jag gillar när man hämtar inspiration från något äldre och ger det ett nutida uttryck. En av mina inredningsfavoriter Ilse Crawford är otroligt skicklig på att skapa en hemtrevlighet som känns personlig och tidlös. Min kopp te helt enkelt. För Christopher Farr Cloth har Studio ilse skapat mönstret 362436 som finns i både neutrala och färglada varianter.
 
Och det här mönstret är genialt i sin vågade randighet. Och inspirationen tycks  komma från sängstolpar eller benen på ett bord. Kan tänka mig tyget som här till en sänggavel, till en hissgardin, men kanske också som tyg till dynan på min pinnsoffa på landet.  
Foto: Fiona Richardsons hem i Melbourne plåtat av Sean Fennessy.
 
Den som gillar Ilse Crawford och besöker Köpenhamn kan ta sig till the residency fick jag reda på via Lotta Agaton http://lottaagaton.blogspot.se/2014/08/the-residency.html