/ Allmänt /

Inredningscollage


Som ett virtuellt moodboard, en plats där man kan pröva sina inredningsideer i en rumslig miljö. Som ett dockhus för vuxna. Jag var bara tvungen att testa inredningsappen Neybers. Och lätt att använda var den. Och kul. Redan nu finns många varumärken med och stora möjligheter till variationer. 
Sökfunktionen funkar inte så bra och alla bilder är inte anpassade för rumsmiljöerna än, men det kommer med tiden. Däremot kan man sätta ljus och skapa stämningar, vilket blir väldigt fint. 
 
Jag kommer nog att fortsätta använda appen. Som ett moodboard för att testa idéer och färgsättningskombon. 
 
Foto: mina egna första försök i Neybers. Vardagsrum och gästtoalett
/ Inspiration: stiliga hem /

Check box allright


Tick. Tick. Tack. Den här inredningen tilltalar mig. Helheten, men också delarna. Inte minst Per Öbergs vackra bord, som står på min önskelista sedan länge.
Här finns förstås det som är inne just nu. Den vackra Dagg-vasen och Nagelljusstaken förstås. Men också klassiker jag är förtjust i. Den gröna bergeren, Poul kjærholms loungestolar, rejäla mattor och snygga gardiner. Jag gillar färgsättningen, men också stylingen med tågbanan mitt på golvet. Den fina byrån i almrot är också vacker, men själv hade jag nog valt en svulstigare rokokobyrå. Men annars. Här hade jag gärna flyttat in.
Foto: Lagerlings

ps. kolla här : http://stiligahem.se/2013/june/gra-vaggar.html 
/ Inspiration: stiliga hem /

Frukostmatsal


Det är nästan så jag ångrar mig. Vad trevligt det är med polstrade stolar runt matbordet. Det inbjuder verkligen till långa middagar och snack. Och med tanke på att vi sällan är 14 personer runt matbordet så kanske vi borde valt den här varianten i stället för klassiska stolar. Vi har visserligen ganska bekväma barockstolar, men ändå: stolar. 
 
Visst är det härligt att vi faktiskt kan sitta hela min stora familj runt bordet. Men för det mesta är vi tre. Eller max åtta. Nu har jag förstås sett den här typen förr, men det är något med den här bilden som gör att jag fastnar. Den stora blå mattan, den vackra auberginefärgen? Hur som helst. Den här bilden flyttar definitivt in i min sparabox för framtiden. 
 
Foto: Lagerlings