/ Inspiration: stiliga hem /

Vardag

Just nu funderar jag en hel del på hur vi ska göra om i vårt vardagsrum nu när vi ska köpa en ny soffa. Ett tag undrade jag om vi överhuvudtaget skulle ha en soffa till. Kanske istället satsa på två fåtöljer. Och kanske någon "snyggstol" eller två. Jag märker att mina ögon dras till inredningar som den här, med bergerer eller baljfåtöljer. Älskar baljfåtöljer. Och vilken färg ska vi ha? Självklart två vita tänkte jag först, men nu lutar jag åt att ha en grå, eller en randig? Och så en pall eller en udda fåtölj i något mönstrat eller färgat tyg? Tankarna får nog mogna ett tag till.

Foto: Better decorating bible
/ Inspiration: stiliga hem /

Badrumsvåndor

Visst finns det pärlor därute. Men de är få. Jag pratar om badrumstillverkare. Efter att ha dammsugit marknaden efter ett nytt högskåp och badrumsskåp till vårt badrum hamnade jag till slut på det stora varuhuset. Där fanns det. Vi hade ändå bestämt och budgeterat för en dyrare variant. Men jag dissade dem en efter en. Tunna slamriga dörrar, oöverskådligt, trist formgivning eller opraktisk inredning är inte sånt som får mig att öppna plånboken, direkt. Och inte att betala 5-10 gånger så mycket mer för den delen. Jag förväntar mig ändå lite mer. Men nu är de där på plats i vårt badrum. Våra nya badrumsskåp. Hurra. 
 
Nu  längtar jag efter citrongula handdukar till vårt "nya" brun-vita badrum. Inte cremefärgade, inte herrgårdsgula, utan pigga citrongula handdukar. Gärna i en fluffig och generös kvalitet. Är det någon som vet var man kan hitta det, så hojta till.
 
Foto: via Modernfindings
 
/ Hos oss i stan / Inspiration: lantliv /

Det danska arvet, sista delen

Sängkojer och förhängen med toile de jouy. De av er som följer vårt liv på Solåkra känner säkert igen sig. Det slog mig plötsligt hur likt det är. Och jag erkänner. Visst är jag präglad av min mor, som förövrigt är inredningsarkitekt. En stilsäker sådan, med känsla för att skapa personliga hem. Själv har jag inte den förmågan på det sättet. Jag bloggar istället. Och visar andras hem.  
 Foto: Nybolig.dk