/ Inspiration: stiliga hem /

Karl Johan-stolar

Svensk empire tilltalar mig. Har alltid gjort. Och en av mina favoritmöbler här hemma är mina Karl Johan-stolar, alltså svensk empire, som jag köpte för en tio år sedan. De påminner om de här på bilderna och är klädda i det grafitgrå vägen-tyget. På avstånd ser tyget nästan ut som tagelsitsar, vilket stämmer bra överens med tidsperioden.
 
Ni som följer min blogg vet att jag vurmar för gustavianska möbler och nationalromantiska hus. Men jag tilltalas också av de rena linjerna i nutida arkitektur. Där möblerna kan spela huvudrollen. Och varje utvald sak blir ett statement i sig. I en mer utsmyckad miljö tar rummet för sig mer. Rummet är divan. Och allt man placerar i rummet måste samspela med henne. Här har man både förstärkt det raka genom barcelonafåtöljerna och strikt svartvita och givit rummet själ genom antikviteter och skulpturer. Jag attraheras av den här miljön.
 
Ett tag hade varenda Östermalmsvåning ett gäng apljusstakar från Geco, men det var ett tag sedan. Helst efter devisen ju fler desto bättre. Modellen lär ursprungligen ha stått på middagsborden i Versailles som ”conversation pieces” men nu finns de alltså på Geco i färgerna silver, guld och svart.
 
Föresten funderar jag på att starta en liten stilskola här på bloggen. Alltså gå igenom möbelstilarna från barock till modernism. Vad tror ni om det?
 Foto: Skeppsholmen
 
 
Geco / Karl Johan / barcelona / empire
#1 / / Vendela:

Stilskola hade varit väldigt uppskattat!

Svar: Hej Vendela, så kul att du gillar idén och tack för att du tog dig tid att kommentera
Stiliga hem

#2 / / Margareta:

Hej, har alldeles nyss hittat hem till din blogg. Tack för inspirerande o välvalda bilder.
Instämmer i Vendelas önskan. Stilskola vore toppen.

Svar: Men då blir det en stilskola. Så kul att ni gillar idén. Trevlig helg /anncha
Stiliga hem