/ Veckans accessoar /

Veckans accessoar: fransk balkong

 Så här års längtar jag till sydligare breddgrader. Att förlänga hösten lite. Och få hopp om våren. Många drömmer om vädringsbalkonger, såkallade franska balkonger och franska fönster. Att få lite Pariskänsla här uppe i den kalla Norden. Vem vill inte det?

Jag och min syster har pratat ett tag om att resa tillsammans. Och vi har inte rest tillsammans sen vi var barn, i princip. Varmare breddgrader tänkte vi. Istanbul en helg. Men vi hittade inga bra flygtider, så det blir en annan gång. Amsterdam föreslog systern. Och det kändes först sådär kul att åka till norra Europa, men nu har vi i allafall bokat resan. Och letar efter ett charmigt boutiquehotel i centrala Amsterdam. har du några tips? Och nu glädjer jag mig också. Tid med systern, superkulturell helg på alla konstmuseerna, god mat och massor med babbel. Längtar.
 
Foto: Via Coffeerings and other things
/ Inspiration: stiliga hem /

Rose Uniacke

En vacker miljö gör mycket för intrycket. Saker som burspråk, stuckatur, högt i tak och vackra parkettgolv signalerar exklusivitet. Ack så vackert. Och fint med de neutrala tonerna i inredningen. Vilsamt och estetiskt tilltalande. Och kanske passande så här en ganska grå söndag.
 
Har haft min bror och hans söner på besök här under förmiddagen. Så himla mysigt. Jag märker hur jag blir mer och mer familjekär med åren. Hur mycket jag värdesätter vänner jag känt länge och familjen. Det finns något självklart och okomplicerat med de närmsta. Man vet var man har varandra. Och så tar man bara vid där man slutade. Min bror och jag träffas inte så jätteofta, men när vi gör det påminns jag av hur klok han är. Han är min lillebror, men på många plan mer genomtänkt och sund. Värdesätter honom. Och på många sätt har vi också samma perspektiv på saker. Min syster och jag har en närmare relation men har ganska olika syn på saker och ting. Vi har nog blivit mer lika med åren tror jag, eller så är det syskonskapet och rollerna däri som gör att vi håller ihop. Vi är förövrigt ganska familjekära hela vår familj, både med makens och min. Står varandra nära. Trivs med varandra. Det är härligt. Och inget man kan ta för givet. 
Det blir förövrigt en stilskola här på bloggen också. Det första inlägget kommer snart! 
 
Foto: Rose Uniacke Interior
 
/ Inspiration: stiliga hem /

Hjärna och hjärta


Ibland tar det tid. För att få hjärta och hjärna att hänga ihop. Jag har tygprover hemma på övertid och våndas. Vrider, vänder, vecklar ut prover och funderar. Vi måste bara snart beställa vår soffa med tillhörande tyg. Men jag är inte helt säker på vilken väg jag vill gå.
 
Vi har redan en soffa, en ganska rak modell i vitt och ska beställa en till. Denna gång en Howard. Den ska ersätta vår bruna skinnsoffa som har sett sina bästa dagar. Min hjärna säger att vi ska ha ett chokladfärgat strukturerat tyg eftersom vi har brun-vitrandiga gardiner i vardagsrummet, men mitt hjärta är inställd på grått, vilket går igen i väggarna hos oss. Här mjukar det nougatfärgade LC2 fåtöljerna upp rummet, gör det varmt och ombonat. Skulle gärna ha dem hos mig. Måste tänka helheten klart. Är inte där än. Puh!
Foto: Lagerlings