/ Hos oss i stan /

Inspiration: Sovrum i brunt och orange

 I våras gjorde vi i ordning vårt sovrum hemma. Vi bor med tre rum i fil och skjutdörrar emellan. En ganska öppen planlösning där vårt sovrum, det mittersta rummet, är för det mesta öppet mot vardagsrum och matsal. Det tredje rummet är sonens rum. Så vi ville inte ha det så sovrumsmässigt, utan det fick gärna passa ihop med resten av lägenheten. En röd, i det här fallet orange, behövde hittas för att hålla ihop de två rummen. Här är vårt moodboard.
 
Du kanske har sett den här moodboarden tidigare på Solåkra-bloggen. Ja det är jag och maken som driver den också. Solåkrabloggen startade vi när vi köpte vårt torp i södra Östergötland. Vi ville föra en dagbok över renoveringen, samla bilder på inredning som inspirerade och på det sättet följa utvecklingen. Så blev vi trädgårds-kära och bloggen har mer och mer utvecklats till en trädgårdsblogg. Och genom den har jag lärt känna otroligt många människor. Och så ibland, kommer det bilder från vårt liv i staden. Mest under vinterhalvåret.
 
Många gånger har jag tänkt på att göra inlägg, men så har jag låtit bli för att det inte passar i formatet. För att mitt liv i staden och mina intressen där är så vitt skilda från det liv vi lever på Ledighetsparadiset. Sagt och gjort. Därför vill jag renodla Solåkra-bloggen till att vara just lantlivs, renoverings och trädgårdsblogg och låta min nya blogg Stiliga hem få vara min andra sida. Stadslivet, intresset för antikviteter, klassiska hem, lyx och flärd osv. I höst när jag inte kommer att jobba fredagar hoppas jag kunna bjuda på fler egna bilder från vårt eget hem i Stockholm.
 
Sovrummet
Gardiner
: Ticking stripe 1 Brown från Walles & Walles med mörkbrun kant.  Överkast: Milano Brown från Mimou; Matta: Ullmatta från Sicoma Foto Solåkra; Sängkuddar: Bengale Metis colour Moka från Manuel Canovas och  Orange Lin från Svenskt Tenn. Inspirationsbild: Hermèsboxar från Sköna hem.
 
Foto: Manuel Canovas, Sköna Hem, Mimou
Hermès / Manuel Canovas / Mimou / Sircoma / Svenskt Tenn / Ticking stripe / Walles och Walles / sovrum