/ Inspiration: stiliga hem /

Uppåt väggarna

Det har varit så mycket vitt, grått och svart i bloggosfären och inredningstidningar en lång tid och jag börjar längta efter att se hem med färg. Ton i ton eller klara signalfärger. När vi i höst köper en ny soffa ser jag också fram emot att fylla dem med nya kuddar och plädar. Det är dags att förnya lite här hemma istan.
 
Samlar på mig inspiration i tankarna och ser mig dras åt korall och grönt å ena sidan, apelsinorange eller piggt kanariegult och ceriserosa. Har inte riktigt landat än, men det lutar åt att vårt orange-röda skåp får sätta tonen i rummet.
 
Foto: Sköna Hem
/ Inspiration: stiliga hem /

Klassiskt

klassiskt hem det kan bli. Med gripsholmsfåtöljer och öronlappsfåtölj. Inbyggda bokhyllor har en särskild effekt på mig. Älskar't helt enkelt.
 
Nu är min semester slut och jag börjar jobba i morgon igen. Maken och sonen är kvar på landet och det känns konstigt tomt här i lägenheten. Men det är skönt också. Har en diger lista på projekt och saker jag vill göra när jag inte behöver hämta sonen på dagis. Bland annat tänkte jag ta mig förbi Liljevalchs för att se utställningen Home Sweet Home
/ Hos oss i stan /

Instant home

Dags för en liten husesyn hemma hos mig. Brunt och vitt är de dominerande färgerna i vårt hem. Min vita och makens bruna skinnsoffa satte tonen i lägenheten när vi flyttade hit för snart sju år sedan.
 
1. vita vardagsrumssoffan Morgan från Svenskt Tenn; 2. vardagsrumsgardinerna "ticking stripe Brown" från Walles & Walles 3. rokokospegel och E-hyllan ritad av Andreas Rapp för Malmstensbutiken; 4. lampa från Walles & Walles; 5. Karl Johan stolar klädda i Vägen ritad av Margit Thorén för Svenskt Tenn; 6. överkast Minou och kuddar Manuel Canovas Bengale samt Ticking stripe; 7. gardiner och lampa Walles & Walles, orientaliska tallrikar. 8. Gräddvit hortensia.