/ Veckans accessoar /

Veckans accessoar: takkrona

Kristallkronor i modern eller antik tappning. Finns det något som, enligt mitt tycke, aldrig kan bli för stort så är det kristallkronor. Man kan inte heller få för många. Fast allt behöver ju inte vara i antik tappning, förstås. Moderna takkronor är jag själv otroligt förtjust i - inte minst i en miljö med mycket antika möbler. Här är några av mina favoritbilder just nu
 

Och lite aktuellt känns det också. Strax före jul ville inte dimmern till takkronan hemma hos oss längre vara med. Och hur lätt är det att hitta en elektriker som känner för att besöka oss på lilla julafton? inte särskilt lätt. Så vi har tillbringat julen i stearinljussken. Mysigt, men nu börjar jag längta efter att se dammråttorna - tja kanske inte just dem, men att få riktigt ljus. 
Foto: via Zsazsabelagio.tumblr.com
 
 
/ Hos oss i stan / I säsong /

Min jul


Vilken härlig jul. Ja en sån där perfekt jul. Utan snö visserligen, men annars. I mitt tycke en Alldeles, alldeles underbar jul. Och nu tänkte jag dela med mig av några ögonblicksbilder. 
 
1. Långa härliga frukostar med lilla egna familjen hemma. 2. Granen. 3. Härliga löparrundor. Personbästa. 4. På julaftonsgudstjänst i Engelbrektskyrkan. 5. Vackert bord dukat hos mina föräldrar på julafton strax före ankmiddagen. 6. Min syster tänder granen 7. Hela min familj sjunger och versar. 8. Juldagen hos mina kära svärföräldrar. Här är sonen med gammelfarmor. 9. På julpromenad med farfar och hunden Olle. 
 
   
/ I säsong /

God Jul

 Jag vill önska er alla en riktigt god jul. Vi firar den tillsammans med våra familjer. Dansk jul med anka, rödkål och "brunede kartoffler", dvs karamelliserade potatisar och ris a la malta med körsbärssås till efterrätt på julafton tillsammans med min familj och juldagen på äktsvenskt vis med ett härligt julbord hos mina svärföräldrar.
 
Foto: Desde my ventana