/ Inspiration: stiliga hem /

Badrumsplaner

 Är på jakt efter ett nytt högskåp till badrummet och det är minsann inte det lättaste. Skulle helst vilja ha ett djupare skåp på ben med plats för tvättkorg nederst och så några hyllplan. Och helst i valnöt. Det verkar inte finnas.
 
Så antingen blir det en kompromiss någonstans eller så får vi måttbeställa. Ja, å så finns det ett tredje alternativ. Att ge mig in i badrumsbranschen själv. Jag har god lust, kan jag säga. Inte minst efter att ha ägnat lördagen åt oinspirerande miljöer och bristfällig information om produkter och valmöjligheter och tillbehör. Hur svårt kan det vara? Jag låter kanske lite irriterad, men i vår designintresserade värld är jag bara så förvånad. Blir inte du? Här finns det utrymme för uppstickare.
 
Foto: Kohlertalk
/ Veckans accessoar /

Värdefullt

Nycklar, fjärrkontroller och mynt har en tendens att ligga och skräpa. Det vill Rörstrand råda bot på. Tillsammans med Prins Carl Philip formgivaren Anna Lerinder och illustratören Stefan Högberg  har de skapat en ny kollektion, Rörstrands Svenska Rödlistan. Det är en serie som består av tre runda fat, en  skål och ett ovalt fat med motiv från den svenska floran och faunan.

Kollektionen lyfter fram fem hotade arter från den svenska rödlistan skapad av artdatabanken på uppdrag av Naturvårdsverket. På listan finns cirka 4 000 hotade och  missgynnade djur och växter i Sverige. De fem utvalda motiven är fälthumlan, mjältbräken, fjällugglan, större ekbock och grönfläckig padda. Prins Carl Philip står bakom idén, koncept och urval. Enligt Design Day-by-Day kommer produkterna ut i butik i oktober.

 

Foto: Rörstrand

/ Inspiration: stiliga hem / Veckans accessoar /

Beni Ourain

De är fina, de marockanska beni ourain mattorna. Det tycker inte bara jag. Gillar den tuffsiga strukturen, de enkla lite oregelbundna mönstret och den klassiskt svart-vita färgskalan.
 
Foto: Pinterest